Monday, September 7, 2009

Why i'm not wearing TOPMAN like the others do? : )

ak nk bitchy about this thing yg ala2 menjadi kegilaan and A-MUST for para adolescence
si penghuni KL lahh main point ak sebenarnye.Its not like ak nk judge people or make myself look good or what.Once again ini just pendapat ak si budak 17 tahon.If xsuke dgn kritikan dan pendapat ak,just drop ur comment. : )
lets start yaww !


si TOPMAN.
yeahh ! baju2 dier serious ak mengaku stylish and updated lah kan kegilaan para remaje and si young adult sekalian Malaysia mayb dunie.
tp kenape bile ak masok kedai si TOPMAN ak xbernafsu bagai nk membeli even sehelai pon.
ak just bernafsu beli si basic T ituh shj !
Mungkin kerane ak xmau memakai baju yg mungkin serupe dgn 100 lelaki yg laen,
dan peratos untk ak terserempak dgn org yg memakai baju yg same,pada waktu yg same sgtlah besar iaitu 79% .
kerane ak sendiri mengire baju2 TOPMAN yg disarong dibadan para remaje hotstuff sekalian
and believe me korang,average ak akan nmpk 10 helai pakaian yg same dipakai oleh org yg berbeze.! : )
and its from TOPMAN
weewiit !
jadi perlu ke ak menambah bilangan tuh? tak rite? so ak xmembeli baju2 si TOPMAN..
unless !!keluar limited edition or ape2 yg terhad lah! HAHA.
and xperlu bagi tau satu dunie jike kamu membeli sehelai Tshirt dari si TOPMAN.
kerane,ak rse ia xperlu. : )
maaf.jike ade yg terase
maaf jike ak kelihatan sgt bajet
maaf jike ap ak ckp xbetol
aku;
bukan belagak memilih..
bukan belagak dari pelbagai sudut.
hanye pendapat ak, ttg KETAGIHAN TOPMAN ini .
tp for those yg pandai pilih,it will look good and nmpk sgr rare !
I do adore people who pull their TOPMAN together and look so damn good
: )

its just pendapat,

ok tamat,

xoxo

jimemalek



15 comments:

dalf i.t.u aku said...

memang kaw2 jime bg kat para jejake..dan mcm biase..
terase ah tempias nye..
hahaha
pasni x mo la bli...nak bli cardigan mcm jime jep..
yg ade kipas kat dalam..
weewwittt..
hak3//

adilahalim ; said...

dalf ;
what ? ade kipas kat dalam ?
hoi jime asal aku tak tau ?
haha.

oh well, topman kan gah seantero malaysia. harus lah ade sorang2 jejake tu ade topman kan ? ceh. kau beli pagoda lah jime, jadi trendsetter. wokeh ? HAHA.

JimeMalek said...
This comment has been removed by the author.
JimeMalek said...

btw, PAGODA? kaw gile! abah ak bwk msk jamban je baju tuh ! HAHA

saraseyra ; said...

i totally agree with u jime ! ;D

adilahalim ; said...

exactly. ngee~

Fingers of God said...

well,for ur info kalau semua youngsters atau eksekutif muda etc sekalian wear TOPMAN so its not an exclusive brand lagi macam orang pakai brand nike and adidas.dah melambak semua org pakai 2 brand tu.brand petaling street pun ada.dia dah jadi typical brand.i pun ada baju TOPMAN.see..silap2 mat bangla n indosn pun ada.tengok orang tu pakai TOPMAN,setengah nyawa carik kedai yang jual TOPMAN.carik sampai dapat.nak jugaks.

memandangkan i major in textile i suggest you hunt this brand.try jenama ni yang memang jarang youngsters or young executives kat malaysia by itself pakai such as Merrell,Izod,Fox,Matix Clothing Company,BOSS Hugo Boss,LRG,Roper,Bikkembergs,Cutter and Buck,DSQuared2,KR3W dan banyak lagi.

raya tak lama lagi.

Fingers of God said...

well,for ur info kalau semua youngsters atau eksekutif muda etc sekalian wear TOPMAN so its not an exclusive brand lagi macam orang pakai brand nike and adidas.dah melambak semua org pakai 2 brand tu.brand petaling street pun ada.dia dah jadi typical brand.i pun ada baju TOPMAN.see..silap2 mat bangla n indosn pun ada.tengok orang tu pakai TOPMAN,setengah nyawa carik kedai yang jual TOPMAN.carik sampai dapat.nak jugaks.

memandangkan i major in textile i suggest you hunt this brand.try jenama ni yang memang jarang youngsters or young executives kat malaysia by itself pakai such as Merrell,Izod,Fox,Matix Clothing Company,BOSS Hugo Boss,LRG,Roper,Bikkembergs,Cutter and Buck,DSQuared2,KR3W dan banyak lagi.

raya tak lama lagi.

dalf i.t.u aku said...

lala...
aah..
siap ade kipas hoe..dalam
cardigan tuh..
x caye..?
tnye jime lorh..
kan jime :)

hady said...

TOPMAN?

kenapa tak go for ZARA or RAOUL?
i just love ZARA!
:p

dan HUGO BOSS?
loving that brand as well
tapi bro, HUGO BOSS is damn expensive la..
jangan pakai BOSS dulu
simpan duit beli PSP
beli perfume BOSS, kira ok lah..

Ayen Maiden said...

aku mmg x pakai TOPMAN.

sbb bagi aku..org kampung dtg KL je yg beria2 nak pakai TOPMAN
supaya mereka kelihatan sama dgn makhluk2 di KL


HAHA!

JimeMalek said...

hady ; zara? gosh beb baju dier mcm whatever je! HAAHA
i mean if jacket dgn shoes dier hotstuff laah! the tshirt i dont think so : )

abg ayen ; weewiit!
ituh laahh point sebenar

"org kampung dtg KL je yg beria2 nak pakai TOPMAN
supaya mereka kelihatan sama dgn makhluk2 di KL"

HAHA
so truee ! XD

epit said...

waa..sumaph aku sokong ok..ahha
caye atao x..haha
aku juz ade 1 je bju topman ok!!haha
sbb rmai sgt yg ble..ahaha
tp bju yg aku bli 2 xrmai sbb bju 2 nmpk cm G**..haha

i'm shin... i'm inesen said...

Wanna be on top.. guna la TOPMAN.. ngee..

husz said...

TOPMAN was never an exclusive brand.


but for those people yg masih stadi lagi.. fashion and fashionable does not equate to brand names. Kalau idup masih mengharapkan mak bapak, x yah buang duit beli baju2 berjenama...

nobody cares if you wear zara la.. Boss ke, watever ke if u still dont look good.

Be fashion forward, not fashion slave. Decide on cut, style and quality. Not brand names. if not, you show how shallow and cepat terpengaruh dengan marketing gimmick.