Monday, January 19, 2009

chemistry owh si kimia !!

ak dilema seketike bler sebot chemistry or kimia !!!
msk je form 5 ak teros blur bile ckgu ajar topic "salt"
ak dgn muke " apekahhhhhh ini " ddk je dlm kelas dgr ckgu ngajar tpi otak ak melayang2 fikir handphone ak yg ade dlm bag serte apekah menu hot kt kantin walaupon ak tau hari hari mnde same! adoyai !! tibe tibe ckgu ckp psl "DROP" chemistry !
ak mcm tertarek habes nk drop subj chem !
konon konon nekad habes arh ni ! siap sebar propaganda ajak ramai2 drop supaye ak x kesepian sorang sorang mengDROP chemistry ! yeaaah !
tpi respon agak mmbabi kan ! ciss korang kawan kawan ! XD
setelah ak di hamon, di ceramah, di jeritkan oleh si kawan kawan and, di tepok kepale oleh mereke mereke ! jadi ak mcm x jadi arh nk drop chemistry.module chem pon ak dh amek bayar je belom ! arghh ! halal je larh ckgu kan? kan? rm10 je meyh! ckgu topup pon rm50 !
hahahaha!
ak gagah nk amek chemistry
WALAUPON ; ak x pernah kepoh nk hafal ION ,
ak x pernah kepoh nk hafal symbol
ak terkangkang bile nk bwat ionic formula
ak lupe basic basic mcm kire moles
...................................................................................................................................................................................................
tpi xperlah ! ak work even harder larh kan !
ak try larh recover sume aspek aspek kebodohan ak !
yeaaah !
and and hope chemistry ak meletop meletop result nnti !
supaye ak bole jerit kt abg2 ak dgn rse bangge riak dan takabur (walaupon ak tau perasan ini x baek disisi islam) tnpe perlu malu dgn result yg ak dpt ;
"weyh ! ak amek PURE SCIENCE larhh ! "

13 comments:

Mohd Hazaruddin said...

salam,

chemistry ...
u know ... most of the exam in scool i failed ...
lastly during my SPM ... i achived 4B!

thank GOD!

just work smart ... if you cant work hard ... take it easy anyway k!

apabila jari ayuku menari lentik said...

hi jime,

no worries.brave urself and dare to face it.

at the first,u hate it but then soon you will fall in love with it.takes time but not so long.times running.chase it.

zaaas.

aliah kama said...

hahah adik dapat 3b je chemistry.benciiii gila sume sience subject.and not to mention,math.

grad high school buat law.dah dr kecik mmg nak amil law gi amek science stream.mmg ah memaksa diri je spnjg form 4-5.sbb tu ah quit mrsm.tak minat lgsg!

hasilnya,byk b.haha.nasihat dr org yg dah amik spm,jgn benci subject.nnt akan set minda kt takbole buat smpi ke habis nnt.i could have done better klu try minat sume tu.

but i didnt.haih.tp tak menyesal sbb skrg baru rasa dpt belajar apa yg btul2 minat :D

S O U L O said...

chemistry is 1 of my favs apart physics. just memorize those formula, as they said, n u'll survive.

Helmi Razali said...

jime, yes. English is a rather enjoyable subject. memang best pun. Enough said.

p.s. good luck in your english too man. Hope you're doing good in it. Cheers.

Azlan Syah Iskandar Abdullah said...

dulu i pon amek sains tulen~
everytime trial i akan fail...

dh i mmg bengap susu kot!
las2 mase exam i lulus...
pelik gak~

kesimpulannye...
xyahla nk stad hard! tggu result je
wakakakaka~

TengkuAtiqah said...

bagus2 .
susah 2 pun, amik jew arh .
aku pun sme gak dow .
but bukan chemist ar.
est.
gila babi punye subject ar .
dah la dengan cikgu nyew garang nk mampos .
bile dye taw 70% dak klas kitorang nk drop est , dlm 2 minggu pas tu , est tak de homework . Dye masuk tak yah bg salam . Hak3 .Pas tu kitorang sume tak jadi drop .
Ngeh3. ;)

F said...

i ahte chemistry!!!!

like...so bad!

seb baik mase SPM tu lulus gak

;P

fakhrul said...

Waah..chemistry.aku suka weee~sbb ckgu kimia slalu puji aku.haha.kelas kimia ngn bi je kena puji.kelas2 laen hampeh je.wakakaka.but,chemistry is Fun bro!!mcm wat magic potion lam harry p0tter tuh.haha.

Cekgu Yusa said...

hello...
cikgu baru cadang nak build blog for chemistry..

jom joint.. leh bincng-bincang

http://mindakimia.blogspot.com/

Cekgu Yusa said...

hello...
cikgu baru cadang nak build blog for chemistry..

jom joint.. leh bincng-bincang

http://mindakimia.blogspot.com/

Anonymous said...

jom sembang kimia di blog cikgu...

http://www.mindakimia.blogspot.com/

fakhrul said...

wah beb!
cikgu tuh tgk ko nyer blog!!
kah3X!