Sunday, August 14, 2011

Nobody,somebody

"He is nobody but act like somebody" said Mr. "somebody"

Begitu lantang mulut kau berbicara. Berbicara tentang orang lain . Berbicara tentang aku. Kau menabur cerita dekat junior junior dan rakan rakan seperjuangan kita dengan harapan mereka terpengaruh, yes si bodoh memang percaya tapi bukan si pandai ,celik akal . Ketara sangat itu adalah "jealousy talk" oleh engkau kerana kau terletak di lapisan paling bawah dalam social hierarchy ,simpati keatas engkau. Aku tak pernah nak menyebut nama engkau dalam perbualan aku tapi engkau? tak habis habis menyebut nama aku dan kawan kawan aku lebih banyak dari engkau menyebut nama sendiri itu dah menjadi bukti yang kami bukan "act" like somebody because of people like you keep on talking about us and make us noticeable, hell yeah by that WE ARE SOMEBODY !! By the way congrats, kau dah jadi somebody now, itu pon kalau orang perasan kau dalam organisasi itu , *wink

Dan tak perlu lah tweet " Geng geng bajet "high class" dah berkumpul " . Engkau dari mana? kami dari mana? Cara pembawakkan diri kita memang berbeza . Apa yang high class-nya kawan? apa? . Engkau nak salahkan pemakaian kami ? gaya percakapan? bagi engkau, bercakap dalam bahasa inggeris itu, bajet high class. engkau nak salahkan tu semua? ada kami pertikaikan engkau dan rakan rakan kau? tak ada bukan. Jelas, mentaliti kita berbeza. Orang seperti engkau ketara sempit pemikiran penuh dengan dengki dan tak pernah puas hati . Simpati, sangat simpati .


ok tamat,
xoxo
jimemalek

3 comments:

KashKash said...

hahha. thats what we call jealousy . :)

JimeMalek said...

yup! jealousy !! ngehh

Ungu said...

amboi marah nampaknya.

mari, beritahu aku siapa.

aku kasi pengajaran.

*kepalpenumbuk